Pages

Sunday, February 27, 2011

perangai kat office

location jalan setiawangsa iconbloom sdn bhd
ahli2
bos:
cik jijan

ahli2 full time-sampai office dah jd rumah:
en amin
opppa
pak mukmin
cik ja
cik ct
suha yg bakal resign
naam

ahli2 chipmore
cik rashie
kwn cik rashie(nama apa entah)
kak seha
kak ina


ok kiter start ngn mr.bos. dia punye habit
main city ville
pas 2 masak blah petang kat office
nanti ada la "CT g giant"then disertakan dengan list2 baang atas ketas memo hijau
x mo la kutuk lebih2 he3

cik amin
mmg dedicated giler
24 jam klo bleh nak buat keje
tdo pon kat kerusi

oppa
dia punya penarangai klo jalan2 kat partion depan mesti dia panggil nama slah 1 dari kiteorg
contohnya "cccctttttttt"
aku senyum jer lah

pakmukmin
suka main game plan vs zombei
"ayat dia- ni mls nak main- klo main mesti menang"

cik ja
suka ambik bantal n kelengkapan tdo awal2
pas 2 tgk citer se[aruh jalan-sebab download x habis or file corrupt

cik ct a.k.a aku la 2
masih menyesuaikan diri- bajet la buat perangai la 2
padahal byk onar jugak telah dicipta
klo aku tgh x de mood aku diam jer
muncung bleh sangku hanger

suha
dia suke gayut n layan fb dia
klo dah dapat 2 bende ni sumer yg ln x jalan

naam
suke bebel klo office kotor
sampai aku ckp "naam diam saya tansion ni"

sekarang penghuni chipmore(mean kejap ada kejap tarak)

cik rashie
suha perli naam angkat berat
pas 2 klo pg2 sampai tgk sumer org terbongkang
"oooo masih bertafakur"

kawan cik rashie(no comment sebab dia x byk ckp)

kak seha
suka pansang aircond sampai 16celcius
sejuk giler klo nak masuk tumpang solat
gigil2

kak ina
x tau sgt gak - dia baik x der perangai


cik jijan clan
(bos,cik ja, suha n pakmukmin)
deorg ni suka ckp "ooo yeke"
masing2 ada irama masing2

cik amin clan
(cik amin,aku, oppa)
suka panggil nama


hu3 ni lah perangai dak2 office aku


p/s: permerhatian adalah salah satu cara pembelajaran
aku blaja ker?? hahaha

xoxo:-
cik ct

Friday, February 25, 2011

biler kepala dah biul

aku plak bgn pukul 10. celik2 mata mr bos dah terpacak depan lappy dia.
dah siap mandi sumer, mr bos play lagu-lagu dia
geram jer nak suh kuatkan
tp oppah(versi mr bos), tp kiteorg call him oppaa -he is korean
dia plak tgh sedap tdo
so x leh bising2 sgt


source
ini adalah gambar hiasan semata-mata
tiada kaitan dengan yang hidup atau pun mati



td dia buat request kat fiza nak ice lemon tea....
so ermmm ini masanya aku nak cabut g pasar pagi
nanti klo g masa fiza dok kat meje- nanti dia tanya lak
so aku cabut la- berjalan sorang2
beli manggo dgn kopok leko

source
nampak bestkan yum2
mr bos bos version less sugar ok


plan hari ni hancur, ingat hari ni nak g time sku-airr(fiza version) nak berjoli.
pale dah biul sgt2...
aku memerlukan agin luar nak reboot balik pale ni
supaya dapat berjalan dengan sempurna

source

so dah x der apa nak buat, aku pon start la conteng2 dekat blog aku yg comot ni
aku mmg dah nak muntah dok mengadap office ni..mmg dah menyampah giler
come on i need some fresh air, new mood
argggggg, tansion, sakit pale sakit jiwa mcm ni.
mcm cepat giler naik marah (PMS mayb)


source

td mr tembikai saya pon kene marah
text him cakap bosan
then dia ckp la "dtg la cni"
aku pon reply balik "u la cni"
tehn dia reply "meh la cni"
n guess apa aku reply dia balik "x nak dtg dok diam2"


p/s: x mo tansion2 yer dgn keje
kenyataannya aku pon dah terkene tempias

xoxo:-
cik ct

Thursday, February 24, 2011

pagi2 jumaat

Hari ni dah hari jumaat 25/2/11 lagi 8 hari nak cukup 3bulan aku kerja kat iconbloom. tempoh paling lama aku bertahan, fell happy kerja kat sini even a bundle of work kene siapkan.
dalam tempoh tak sampai 3 bulan aku dah kene handle 3 projek untuk maintenance, dengan 3 language yang berbeza. alhamdulillah aku bleh bertahan wlopon x reti nak bahagi masa nak handle 3 projek ni. next month 1 projek dari MARA lagi akan menyusul. i think it gone be hectic.
hari ni seppose to be aku attend meeting dekat MARA, tapi mr bos x inform awl2, so terbangun lambatlah, so terkene tinggal lah.
ini pasala kerja aku.


next is pasal family life plak
my sis baru jer dapat baby girl yesterday, and my mom give a call suh cari nama untuk baby girl
1. nur alya damia
2. nur adlina damia
3. nur alya adriana
4. nur dania arrisa
5. nur danish arrisa
sumer nama tu aku persan dekat sama jer , my sis dekat wad icu lagi having complication
darah keluar bayak sangat .

third macam biasa la my private life a.ka me n my buah tembikai(cik ude la)
my mom x abis2 x berkenan dekat dia
aku tak tau la apa yang menyebabkan sume tu
one of the reason mamy ckp, dia tak suke sebab cik tembikai saya boolat
nanti kesian kat anak-anak, aku dah cukup tansion dengan masalah ni sebenarnya
my mr tembikai , he was a great person i think
mana x nya even x der certificate (biasa la budak nakal masa blaja, orang suh blaja kita lari)
dia dah dapat naik pangakat 2 kali
he start dengan chain-man, the next year after that dapat promotion jadi junior ass. surveyor
n 2'nd year dah dapat jadi junior servayor
well i'm pround of him, ada effort nak blaja.i juz can't let him go from my life
aku selesa dengan dia, aku x hipokrit bila dengan dia.

aku dah serba salah sekarang
antara mamy and him
aku ada dengar satu ceramah semalam cik ja pasang kat her lappy


google image

cinta x semestinya berakhir dengan perkahwinan
sayu jer aku dengar, and now dengan apa aku harus akhiri sume ni????
macam mana aku nak redhokan hati ni???


p/s: klo khaba2 ada meeting plz confirm dengan bos awl2, n buat mr.bos sila bg tau staff kamu
awal2 nanti x der la kene tinggal n tertinggal.





xoxo:-
cik ct


Wednesday, February 16, 2011

ku harapkan pelangi selepas hujan




lot of thing happen in 2011
even it still early of the year
baru bulan febuary


but i've go trough the hardest time ever
including family,relationship,career
banyak bende yg mess up in my mind
kadang2 bercelaru

my parent juz get divorce
made me sad
but i can aspect it from early
so i was not shock
when mamy told me bout that



now about my kekasih hati
mom doesn't like him
she been telling me
to break up


yesterday my kekasih hati
told me that his nerve was effected by bacteria
god i was worried like crazy
n he was trying to get a treatment
to cure the decease

my career
i'm was hired in iconbloom
as software engineer
it was hectic
n i'm in learning
process stage
(macam merangkak lagi)




i really need time
to get recover
so damn painful


live goes on
n i do believe there is a shine will come
" Tuhan hadirkan pelangi selepas hujan..
Tuhan tumbuhkan bunga selepas kontang, hanya dari benih hitam yang kusam..
lalu bila Dia sirami hujan,maka tersenyumlah alam.."

p/s: aku berharap semua dugaan ini menjadi kekuatan diri nanti,jgn saat sendu airmata mengaburkan kewarasan

xoxo
cik ct :P





Tuesday, February 15, 2011

me n my wierd life

yesterday i've been scold by pakmukmin
he spoil everything yesterday
hahha sampai mkn pon x mau
tht's me (biler dah marah x igt apa dah)

n today the sun was shine again
to this

no more gloomy day
bgn lewat giler td
wht a tide sleep
n one thing about me
i need to sleep nak hilangkan marah

n guess wht ?
mr bos ask fiza n me
bout suha status
:she decided to resign : --> give up




n now adalah process
pujuk memujuk

suha u need to stay
u have to stay


ps: never give up cik ct
there is a shine after darkness

Xoxo:-
cik ct


Sunday, February 13, 2011

mood x best..bongekkkk



pak mukmin bongekkkkk
x suka2 x suka

Friday, February 11, 2011

letihnyer wei



hari ni jumaat,
pg td sumer org dah bgn
tp aku buat dek jer
letihhhhh argggg

x saing deorg g lrt
sebab igtkan data x leh siap ri ni
so aku bcome lepaking
n the lepaking spot
my lovely office
lovely la sgt kan?
bak kata amer"x yah nak lovely sgt la"

so dok tunjuk jbpm1(borang bomba yg kene convert ke pdf)

so ni dia keje aku
mende alah ni la aku dok kejekan berminggu2x

tunjuk mende alah ni
kat pak mukmin
so mcm biasa lah
dia conteng sana sini
dah nak muntah setting mende alah 2
pakmukmin ckp"sikit jer lagi ni"



mesti korang pelik kan
pakmukmin???? endon ker
pakmukmin 2 office mate sayer
nama dia mukmin
tp anak2 bos dok panggil dia pakmukmin

ni dia pakmukmin klo nak kenal


(tengah syok main game-->sorry pakmukmin)

so sampai kiteorg pon terikut la
awal2 mcm pelik gak nak pangil dia "pakmukmin"
sound weirdkan?

ok berbalik pada citer asal,
dah best2 lepak ni
tetiba msg msk (bunyi la rington "getar hati" by geo)
aku pon dok ckp ("jgn la org mara")
huh hampeh - msg dr en hapzul
dia bg msg yg berbunyi
"salam, Data mia dh disediakn. sila maklum pd saya kija(hahah dia eja salah
--> ct x baik tau gelak org)
nak dtg ambik"

so aku sepantas kilat bertukar
susap-susap dlm 1jam sampai la kat mara
g lah naik bilk server copy data rename file,
tut2 load x dapat error mcm biasa la(menci-menci)
file format dia x stable


so kene la tunggu sampai kul 2.30pm nak tunggu balik slt jumaat
tunggu nyer tunggu ada gak la kul 3.10 kut

bosan kut dok nunggu

naik atas dgn muka tebal
mintak network n g edit file
huh sib baik dapt.
dok la ngadap mende 2 1/2 jam.


so yepeee pas 2 aku pon mengchaukan diri
dlm ngh load data 2, si sazly dok msg citer yg dia kene sabortage dgn daus
dia biasa la ngn shi...hu3
hari2 aku cht ngn dia
n dia mmg x nah miss dok sebut shi
"hang ni x bis2"


so mcm ni lah hdp aku hari ni
skg tgh merajinkan diri
update blog.

ok semoga berjumpa lg(mcm la ader follower--hahahha)



ps: badan aku sengal2 akibat kene train main softball ngn pakmukin
kuatkan diri anda "bersukan utk negara"
jgn jadi mcm sayer
nghee~~

xoXO:-
cik ct :0


Tuesday, February 8, 2011

hari ni hari rabu yer


hari ni aku pakai jean n kemeja
mlepak kat ofice
sebab x dapt call dari MARA
data bln 1 blum load lagi angkara cuti raya cina 1 minggu

dah 2 hari dok ulang alik g mara
p buang masa jer

hari isnin sumer org cuti
aku, fiza,bos n oppa jer ada kat office
dah la kene g mara


last2 buat plan jahat ngn fiza,
meet her dekat masjid jamek lrt
pas 2 g shoping sampai kul 3
balik dlm half hour
bos pon sampai

huh..nasib baik
klo x pecah tembelang
masing2 dah malas
2 lah jadi akhirnya

smalam bos blanje kat bejiane steak house
hu3
mkn chikenchop
x sedap pon
keceeewaaaaaa


pas 2 keje sampai kul 3.30am
then terbongkang sampi kul 9.15
hu3

Chinese new year celeb not like as plan
aduhh
dengan ang pau x dapat
no visit to relative house
agak mengecewakan gak la



n on monday
cik ude
give a visit
soso happy
treat him honey due lolo
n me manggo lolo
in fruitland
jusco AU2



recommend honey due lolo
for u all
damn good
shedap sgt2


nothing much happen to me
just buzzy with work
skg tgh buat JBPM1

ps: struggling to safe the relationship
sbb my mom seem don't like cik ude
sgt sedih
:'(


xOxO:-
cik ct





Sunday, February 6, 2011

i'm back

dah lama giler z update blog...
i think since i move 2 kl..x penah sekali pon made a new post
this is the 1'st time

lots thing happened currently.
1'st of all ...surprise i resign from zamrud...hu3
the decision kind da drastic..

cik ude think i was like main-main
till the day i told him tht i was accepted in new place in KL
he get sad, fell sorry bout wht happen between us 'sbb gaduh all the time'

he was not seding me by car
i decide to take ets
still remember his face since i enter the train till the train moving
masa 2 sgt2 sedih hermmm fell like want to :'(

now it about 2 month been working here
my 2nd paycheck
enjoy so much
even it was very hectic
believe or not we are sleeping in the office
they do the work till morning

me n mr u-the been in the hardest stage in our relationship
my mom seem don't like him
mom say jus let him go
but i can't do it
damn cruel if i broke up with him
x der alasan yg kuat
we both trying hard to keep this relation ship

i also pening n serabut keep thinking bout it
me n him getting better no cat n dog fighting anymore
think long distance relationship much better for us

today jus came back from home town...
uncle give me a left go back to kelantan
bcoz the ticket sold out
then come back here with my relative

one good new is
mr. u-the become a permanent staff already
and dah jadi junior serveyer
nest 3-4 year dah belh jadi servayer
proud with u dear
n
i'm happy 4 u
p frust gak
bcoz i was not the 1'st person yh tahu pasal ni


me is having life in kl
tdo office
mkn pon office
sometime get sick staying here
n i gain my weight ...2kg argggg
giler betul
baju dah ketat ni
apa mau jadi

ps:
pray for mr uthe n me can go through stages n my mom can accept him whatever he is
mr. u-the, u'r my sweet heart ....hope u can do it too.
me aja -aja fighting ...definitely u have to be strong

tunngu next post saya samapai berjanggut la eak...
if not busy n in the mood to meconteng ..ada la 2 nanti yek


Xoxo
cik ct :)